2011-03-12

2011 Március 15


MEGHÍVÓ a norvégiai Magyarok Baráti Köre március 15-i ünnepi műsorára

2010. március 12., szombat 18 óra
Uranienborg Menighetshus, Daasgate 19, 0259 Oslo
A budapesti Vándor Vokál együttes koncertje
Az együttes tagjai: Izsák Kata, Farkas Tünde, Szluka Judit
Táncház
Jegyek a helyszínen vásárolhatók (90/130 kr).
Mindenkit szeretettel várunk!
   A norvégiai Magyarok Baráti Köre vezetősége
   és a Magyar Köztársaság oslói Nagykövetsége

Vándor Vokál magyar népdalénekesekből 1990-ben alakult Budapesten. A magyar népdalok mellett bolgár, makedón, horvát, szerb, görög, szlovák, korzikai, rutén dalokat adnak elő. Előadásmódjukban az eredeti hangzás visszaadására törekednek, saját ötleteikkel megfűszerezve.
Farkas Tünde flamenco táncos-énekes, az ELTE-én végzett román-filozófia szakon.Tanfolyamokat tart és a Vokálon kívül más formációkban is énekel.Tünde Nagybányáról települt át 19 évesen Magyarországra és Izsák Katalinnal együtt a Vokál alapító tagja.
Szluka Judit bábszínész, az éneklés mellett saját társulatában, a BábAkalács Bábszínházban játszik, és a Magyar Művelődési Intézet és Képzőművészeti Lektorátus bábos szakreferense.
Izsák Katalin történelem-angol szakot végzett az ELTE-én. Jelenleg magántanár, hogy több ideje legyen az éneklésre. Emellett a Zornica táncegyüttesben táncol bolgár asszonyokkal.

Pályafutásuk során többek között dolgoztak a Csík Zenekarral, a Falkafolk együttessel, a Fonó Zenekarral, az Etnofon Zenei Társulással, a Muzsikás Együttessel, a Rila Együttessel, az Igriczekkel, a Sebő együttes tagjaival, a Misztrál Együttessel, cseh és német zenészekkel. Beutazták Európát, bemutatkoztak Német-, Francia-, Cseh-, Lengyel-, Észtországban, Hollandiában, Luxemburgban, Bulgáriában, Szlovákiában, Ausztriában, Belgiumban.