2012-12-08

Mikulás- és karácsonyi műsor

MEGHÍVÓ
A Figurina bábszínház előadására:

Hol vagy Mikulás?
- tárgyjáték gyerekeknek

2012. december 8. szombat, 16:00 óra
Eilert Sundts gate 37, 0259 Oslo
(A német evangélikus gyülekezet épülete)

Ma a kis rongybabának az „igazi” Mikulást kell megkeresnie. A kalandokkal teli világ most is a tárgyak világa: ezúttal a konyha bútorai, eszközei segítik, vagy gátolják hősünket.



Ünnepi büfé
Karácsonyi vásár
Mikuláscsomag a gyerekeknek
A felnőttek jegye egyben tombolajegy is: 900 korona értékű nyereményt sorsolunk ki.

Mindenkit szeretettel várunk!
A norvégiai Magyarok Baráti Köre vezetősége


Jegyek a helyszínen vásárolhatók (60/90 kr).

A Figurinát 1983-ban alapította Siklósi Gábor és Fers Klára. Negyven év után ez volt Magyarországon az első magánbábszínház.
A Figurina műsoraival rendszeresen megméretteti magát a hazai és a nemzetközi szakmai fórumokon, de immár tíz éve jelen van különféle előadásával Budapest több színházának (Bárka, Kolibri, Komédium, Merlin) műsorán is.
A Figurina szakmai munkájának, sikeres pályázatainak köszönhetően rendszeres támogatottja a Fővárosi Önkormányzat Kulturális Alapjának, a Művelődési Minisztériumnak és a Nemzeti Kulturális Alapnak. A két alapító tag – Siklósi Gábor és Fers Klára - 2010-ben Blattner Géza-díjat kapott.
A Figurina a bábművészet széles skáláján játszik: használ hagyományos bábokat, él a technika adta varázslat eszközeivel, van óriásbábos műsora, de jellemzően a fantáziára épülő kéz- és tárgyjátékokkal kívánja szórakoztatni, oktatni, kreatív játékra bátorítani a gyermekeket és a nyitott szellemű felnőtteket.
A Figurina műsorait – a bábművészet hagyományai szerint – általában maga írja, tervezi és készíti.