2013-03-02

PONT est


Jeszenszky Géza,  Magyarország nagykövete
tisztelettel meghívja Önt és hozzátartozóit
a budapesti PONT kiadó irodalmi estjére.

Szávai Ilona, a kiadó vezetője mutatja be a kiadó két alkotóját Szávai Gézát (Budapest) és Kovács katáng Ferencet (Oslo). A rendezvényre 2013. március 2-én szombaton 18 órakor kerül sor Magyarország oslói Nagykövetsége épületében.
A szerzők kötetei a helyszínen megvásárolhatók és dedikáltathatók.Szávai Géza 1950-ben született a székelyföldi Küsmődön. A nyolcvanas évek végétől Budapesten él. Fontosabb regényei: Aletta bárkája, Székely Jeruzsálem (Esszéregény az identitásról, amely megjelent már román és francia kiadásban is, előkészületben lengyel és német nyelven.), Múlt évezred Marienbadban, Séta gramofonzenére, Oszlik a bál, Ki látott minket meztelenül? (Érzelmes, szép művészregény). A Valaki átment a havon című könyvével kezdte publikálni régóta készülő, Kisregények és nagyregények című regénysorozatát. E sorozat legfrissebb kötete a Csodálatos országokba hoztalak című regény. (www.szavaigeza.hu)
Egy kutya című novellája norvégül is olvasható. 

Kovács katáng Ferenc (Nyíregyháza, 1949) több verskötete és műfordítása jelent meg a PONT Kiadónál. Előkészületben – az áprilisi Budapesti XX. Nemzetközi Könyvfesztiválra időzítve – az oslói
Arne Svingen ifjúsági regénysorozatának magyar nyelvű változata,
valamint egy Kunszenti Ágnessel fordított,
ősszel megjelenő médiatudományi szakkönyv.