2015-05-29

BalkanBlokk 2015

Festkonsert
søndag 31. mai 2015 kl. 18.00
Kulturkirken Jakob.
Kunstnerisk leder/dirigent: Svein Egil Skotte

Kammerkonsert
fredag 29. mai 2015 kl. 19.00
Store sal i Uranienborg menighetshus

25-ÅRS JUBILEUM FOR BLOKKFLØYTISTENE URANIENBORG OG ST. SUNNIVA!

Blokkfløytistene Uranienborg og St.Sunniva ønsker å sette fokus på folkemusikk fra Balkan og har invitert fremragende musikere til en liten festival i Oslo hvor blokkfløyte og Balkanmusikk står i fokus. Fløyter har en viktig plass i folkemusikken fra Balkan og musikken er svingende og fargerik og spesielt motiverende for barn unge å jobbe med. Flere av de profesjonelle musikerne som skal delta på festivalen, spiller i gruppen The Kuraybers, som er en spennende og mangfoldig gruppe med stor kompetanse innen balkanmusikk: Almir Meskovic - akkordeon, Daniel Lazar - fiolin og Bjørnar Kaldefoss Tveite - kontrabass. Perkusjonisten Stig Harald Rennestraum har spilt med mange kjente norske artister. Og fra Budapest kommer Ernest Bango, en fantastisk virtuos på det eksotiske instrumentet cimbalom.

Festivalen er også en markering av våre 25-års jubileum som ensembler. Skoleåret 1989-90 etablerte Johan Nicolai Mohn og Svein Egil Skotte blokkfløyteorkestre for barn og ungdom på St. Sunniva og Uranienborg skole. Vi ønsket å undervise blokkfløyte som et fullverdig solo- og ensemble-instrument. I dag teller Blokkfløytistene Uranienborg og Blokkfløytistene St.Sunniva tilsammen drøyt 130 medlemmer i alderen 6 - 25 år. Som blokkfløyteorkestre representerer virksomheten noe helt enestående i norsk musikk- og instrumentalopplæring. For dette arbeidet mottok vi Oslo Kommunes Kulturstipend, våren 2003.

Jubiléet skal feires med flotte konserter: Søndag 31. mai kl.18.00 i Kulturkirken Jakob inviterer vi til festkonsert med rytmisk og fengende musikk som både er variert i stil og uttrykk og kommer fra de fleste landene på Balkan: Bulgaria, Romania, Serbia, Bosnia, Makedonia osv. samt jiddisch musikk fra de samme områdene. Det blir over 60 barn og unge på scenen i et tett og inspirerende samspill med de profesjonelle musikerne. Dirigent og kunstnerisk leder er Svein Egil Skotte og det hele bindes sammen av en sprudlende konferansier fra Bosnia: Igor Dunderovic.

Billetter kr.100/50 kjøpes på www.billettservice.no tlf. 81533133, Posten, Narvesen og 7-Eleven.

Fredag 29. mai 2015 kl.19.00 i Store sal på Uranienborg menighetshus avholder alle musikerne, lærerne og noen av de eldre elevene en kammerkonsert med virtuos balkanmusikk. Her blir det utsøkte smakebiter fra et mangfoldig repertoar både med soloinnslag og tett samspill med erfarne musikere.

Billetter kr.100/50 ved inngangen eller forhåndsbestilling på mail: post@blokkfloyte.no