2016-12-10

Meghívás az oslói papiruszgyűjtemény megtekintésére

Érdekel az ókor világa? Kíváncsi vagy, mit tettek a rómaiak a szerelmi bánat ellen? Meghallgatnád, milyen volt az ókori görög zene?

Tudtad, hogy több ezer ókori kéziratot rejt az oslói Egyetemi Könyvtár Papiruszgyűjteménye?

Gyere el megnézni!

December 10-én szombaton 4 órakor szeretettel látok mindenkit a papiruszgyűjteményben! Lesz szó mágiáról, irodalomról, aggódó édesanyákról, Nagy Sándorról, római katonákról, a krokodilisten papjairól, egy soknyelvű társadalomról, olvashatatlanul író írnokokról, a Biblia kreatív felhasználási módjairól, és mindenféléről, amibe csak a görög-római Egyiptom hétköznapjaiból a papiruszok betekintést engednek.

Találkozó 4 órakor az egyetem Blindern kampuszán, a Georg Svedrups hus (Universitetsbibliotek) főbejáratánál. (Későknek: a gyűjtemény a könyvtárban a 4. emeleten található, a lifttől jobbra egy fa- és üvegkonstrukcióban).

Érdeklődőknek addig is: Oslo Papyri Electronic System.

Hogy senkinek se kelljen választania a két program közül, indítványozok egy második időpontot: január 14-e szombat 4 óra. Remélem, eddigre még senkinek sincsen programja, úgyhogy most be lehet írni a naptárba!
Arra szeretném továbbá megkérni mind azokat, akik a december 10-ei időpontra jönnének, mind azokat, akik a január 14-eire, hogy írjanak nekem egy e-mailt az agi.mihalyko@gmail.com címre!


Mihálykó Ágnes
papirológus, Oslói Egyetem