2017-10-05

Szabó Magda - Az ajtó

Szabó Magda születésének századik évfordulója alkalmából filmvetítésre hívunk minden kedves érdeklődőt. Az este folyamán az írónő nagy nemzetközi sikernek örvendő, Az ajtó című regényéből Szabó István által rendezett megható filmdráma kerül levetítésre.

A filmről: „Különös szépségű film az emberi tartásról, a titkokról, az egymás iránti megbecsülésről és a szeretetről. Szabó Magda önéletrajzi ihletésű regényéből készült a film, méltó megjelenítése a több mint 40 nyelvre lefordított regénynek, amely egy házvezetőnő és a ház asszonyának apránként kibontakozó és sokszor viharos kapcsolatának megrendítően szép története. Magda, az írónő bejárónőt keres. Megismeri Emerencet, a meglehetősen öntörvényű, nyers asszonyt (akit Oscar-díjas Helen Mirren alakít). A kezdetben egymás iránt érzett gyanakvás és közöny helyét, lassanként átveszi az elfogadás és a bizalom. Ahogy Emerencről leválik a ridegség máza, úgy tárul ki egyre jobban a közöttük lévő ajtó.”
(részlet a film DVD ajánlójából)

A vetítés után a résztvevőknek lehetőségük lesz egy izgalmas kvízjátékban is részt venni, amelynek nyertese könyvjutalomban részesül!

Időpont: 2017. október 5-én 18 óra

Helyszín: Magyarország oslói külképviselete, Sophus Lies gate 3. 0264 Olso

Kérünk minden érdeklődőt, hogy valamennyi résztvevő nevének feltüntetésével jelezzenek vissza a mission.osl@mfa.gov.hu e-mail címre október 2-ig.

 Szeretettel várunk mindenkit.
Magyarország Nagykövetsége