2018-12-08

Belvárosi Betyárok Mikulás és Karácsonyváró koncertje


TÜNDÉRTÓ PARTJÁN


a Belvárosi Betyárok koncertje
Mikulás és karácsonyváró ünnepség

Időpont: 2018. december 8. szombat 14.30
Cím: Eilert Sundts gate 37. 0259 Oslo


 Belépő: 120 (80) korona, családi jegy 400 (300) korona. 
(A kisebb összeg azokra vonatkozik, 
akik befizették 2018-ra az MBK támogatási díját).

A gyermekek belépőjegye tartalmazza a Mikulás-csomagot
a felnőtteké pedig tombolajegyként is szolgál.

Karácsonyi vásár
Ünnepi büfé

Mindenkit szeretettel várunk!
A Norvégiai Magyarok Baráti Köre
A Belvárosi Betyárok két éve utazó zenekar, tagjai Váray László (ének, gitár, doromb) Valastyán Tamás  (cajon, ütőhangszerek), műsoruk saját dalokból áll. Ezeknek a daloknak a hősei a valóságban is létező gyerekek, akik rengeteg kalandon keresztül szólnak egyszerre a legkisebbekhez és a felnőttekhez is. Koncertjeiken a legfontosabb, hogy a közönség is részese az előadásnak: közös éneklés, rávezető játékok-, és a dalokhoz tartozó koreográfia tartják mozgásban a gyerekeket. A Betyárok hangszerismertetővel és elsősorban a közös éneklésre épülő műsorukkal lépnek fel az ország intézményeiben, fesztiválokon és külföldi magyar közösségekben is.
Okos humorral megírt dalaik és előadásuk nagyon jól működő, zenei és koncertélményt ad a gyerekeknek. Műsorukat évszakokhoz igazodva építik fel, interaktív módon bevonva a közönséget az előadásba énekléssel, mozgás-koreográfiával, megzenésített mondókákkal. A koncert része egy játékos hangszerismertető, bemutató is.

A dalok különleges varázsa, hogy egyszerre két irányba is működnek, hiszen a gyerekekhez szólnak és a felnőtteknek is üzennek. 

Első lemezük Fejforgató címmel jelent meg a Gryllus Kiadó gondozásában, itt lehet meghallgatni: https://youtu.be/QmwT6JRjZOw   (országos, Láss világot! nevű jótékonysági felhívásukhoz kapcsolódóan https://youtu.be/J3kzMjsPIhs)

A zenekar legfontosabb küldetése, hogy igényes-, művészi produkciókkal szórakoztassák és terelgessék a gyerekeket. Évek óta nagy sikerrel lépnek fel külföldön, többek között szlovákiai, erdélyi, franciaországi, németországi magyar egyesületeknél és közösségeknél, 2017-es kanadai koncertkörútjuk után az USA-beli magyaroknak is muzsikálhattak.