2013-12-07

Meghívó a Figurina Bábszínház előadására


MEGHÍVÓ
A Figurina Bábszínház előadására:

Hol vagy Mikulás?
tárgyjáték gyerekeknek

2013. december 7. szombat, 16:00 óra
Eilert Sundts gate 37, 0259 Oslo
(A német evangélikus gyülekezet épülete)

Egy kis rongybaba a barátjával, a játékmackóval beöltözik Mikulásnak, illetve Krampusznak, hogy megajándékozzák a játékbabákat. Ám mivel nincs kiscsizmájuk, kölcsönveszik az ablakból a kisgazdájuk, Eszti piros csizmácskáját. Hát nem pont akkor érkezik a Mikulás? Mivel nem talál az ablakban kiscsizmát, nem ad ajándékot. Így hát a kis rongybabának kell az "igazi" Mikulást megkeresnie. A kalandokkal teli világ a konyhai tárgyak világa: ők segítik, vagy gátolják hősünket. Vajon kerül-e ajándék Eszti kiscsizmájába? Nézzük meg!

Ünnepi büfé
Karácsonyi vásár
Mikuláscsomag a gyerekeknek
A felnőttek jegye egyben tombolajegy is: egy 500 korona értékű nyereményt sorsolunk ki.

Mindenkit szeretettel várunk!
A norvégiai Magyarok Baráti Köre vezetősége

Jegyek a helyszínen vásárolhatók (60/90 kr).



A Figurinát 1983-ban alapította Siklósi Gábor és Fers Klára. Negyven év után ez volt Magyarországon az első magánbábszínház.
Műsoraival rendszeresen megméretteti magát a hazai és a nemzetközi szakmai fórumokon, de immár tíz éve jelen van különféle előadásával Budapest több színházának (Bárka, Kolibri, Komédium, Merlin) műsorán is. A Figurina szakmai munkájának, sikeres pályázatainak köszönhetően rendszeres támogatottja a Fővárosi Önkormányzat Kulturális Alapjának, a Művelődési Minisztériumnak és a Nemzeti Kulturális Alapnak. A két alapító tag – Siklósi Gábor és Fers Klára - 2010-ben Blattner Géza-díjat kapott.
Az együttes a bábművészet széles skáláján játszik: használ hagyományos bábokat, él a technika adta varázslat eszközeivel, van óriásbábos műsora, de jellemzően a fantáziára épülő kéz- és tárgyjátékokkal kívánja szórakoztatni, oktatni, kreatív játékra bátorítani a gyermekeket és a nyitott szellemű felnőtteket.
A Figurina műsorait – a bábművészet hagyományai szerint – általában maga írja, tervezi és készíti. Szívesen viszi műsorait bárhová, de 2008 óta saját otthont épített Budapesten, ahol rendszeresen tart előadásokat kicsiknek és nagyoknak.