2016-10-10

OKULÁRÉ vol. XII. - KARMA

Immáron harmadik évadát nyithatja meg az országhatárokon átívelő drámaíró verseny, felolvasószínházi sorozat, kortárs happening, vagy hát sok mindent mondhatunk még róla, egyszóval, az OKULÁRÉ PROJEKT.  A mostani forduló sem tér el jó szokásunkhoz híven a többitől. 3 író, 1 téma, 16 helyszín, ugyanazon a napon, ugyanabban az időben szembetalálkozik egymással, a közönség pedig megszavazza, melyik volt ebben a hónapban a legjobb alkotás.
A közönségszavazás után az elmaradhatatlan skype-körkapcsolással vélhetően karmikus kapcsolatot is létrehozunk a helyszínekkel.

Íróink ezúttal:

PÁLFFY ZSÓFI,
az előző kör nyertese. 
A Marosvásárhelyi Művészeti Egyetemen végzett drámaíró szakon, több művét bemutatták már szülővárosában felolvasószínházi kereteken belül, Veszprémben a Mag Műhelynek írt drámája, az Égszínkék járta az országot a tavalyi évben.

KUCSOV BORISZ,
aki a Szabadkai Kosztolányi Dezső Színház fenegyereke, színművész és író, a 2015-ös Bánsági Szamuráj című darabját Topolyán (Vajdaság) mutatták be legutóbb nagy sikerrel, ami a tavalyi POSZT-on is elismerésben részesült.

VARGA TAMÁS, 
az Újvidéki Egyetemen végzett színművész, rendkívül tapasztalt színházi figura, játszott többek között a Szabadkai Népszínház társulatában, a Zentai Magyar Kamaraszínházban. Ezúttal a drámaírás berkein belül is megmutatja magát.

HELYSZÍNEINK,akik részt vesznek az Okuláré projektben, és ezt felolvassák:
Hódmezővásárhely, Szeged, Debrecen, Berlin, Calgary, Kaposvár, Győr, Brno, Paks, Dunaújváros, Isaszeg, Oslo, Mezőkövesd, Miskolc, Nyitra, Marosvásárhely 
Üdvözlünk mindenkit sok szeretettel, új helyszíneket, új közönségünket, jó szórakozást kívánunk!

Az Osloi Okuláré helyszíne: Pilestredet Park 5, 0176 Oslo
Október 10-én (hétfő),  kezdés: 19 órától
Belépés ingyenes.  

Az OKULÁRÉról bővebben itt olvashattok:
http://amargant.wix.com/amargant#!okulareprojekt/ckiy
Üdvözlettel:    Bozó Szilvia